Η επιστήμη αποφάνθηκε! 

Τζίνα Σπάρτακου
Τζίνα Σπάρτακου

Η Μιρέλλα Παπαοϊκονόμου, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά έτη φωτός μπροστά, καθώς έχτισε το οικοδόμημα του ‘‘Λόγω τιμής ’’, πάνω στο θέμα της κολλητής φιλίας. ‘‘Η φιλία - μας εξομολογήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της -  είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή μου. Είναι τόσο δυνατή, όσο και η οικογένεια’’.


Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Μιρέλλα και η παρέα του ‘‘Λόγω τιμής ’’ λοιπόν! Πρόσφατη έρευνα από τα  Πανεπιστήμια Stanford, UCLA και Οξφόρδη, αποκάλυψε ότι για να έχεις καλή ψυχική και σωματική υγεία, πρέπει να βγαίνεις με τις φίλες σου, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα!

Και η έρευνα συνεχίζει… Οι γυναίκες που έχουν ένα δυνατό και δεμένο δίκτυο από φίλες και φίλους, δεν αρρωσταίνουν εύκολα, αναρρώνουν ευκολότερα από ένα χειρουργείο, το ανοσοποιητικό τους σύστημα δουλεύει πολύ καλύτερα, όπως και ο εσωτερικός μηχανισμός που κοντρολάρει το στρες.

Όταν λοιπόν έχεις βάρος, άγχος ή κάποιο πρόβλημα, το καλύτερο φάρμακο είναι να βγεις και να τα πεις με τις φίλες σου.

Όλο αυτό συμβαίνει διότι όταν περνάμε καλά, μιλάμε, γελάμε και χαλαρώνουμε, εκκρίνεται σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες η ωκυτοκίνη, η ορμόνη της ευτυχίας και της αγάπης, που βάζει με τη σειρά της σε λειτουργία όλους αυτούς τους μηχανισμούς προστασίας του οργανισμού.

Και για να είμαστε δίκαιες, η έρευνα μιλά και για τους άντρες, οι οποίοι κι αυτοί με την σειρά τους, για να παίρνουν χαρά και να μειώνουν τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό τους, εκτός από το να κόψουν το κάπνισμα, να τρέφονται σωστά και να γυμνάζονται, οφείλουν να βγαίνουν κι αυτοί δύο φορές την εβδομάδα με τους κολλητούς τους!

 

 

 

 

 

 




Μην χάσεις το αποψινό επεισόδιο Πέμπτη 28/11/19

Απόψε στις 11 το βραδυ στο ΣΚΑΪ

Απόψε στις 23.00 (ακριβώς) συντονισμένοι στον ΣΚΑΪ

Load More

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!